Paella
OverzichtIngrediënten:
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 200 g kipfilet of Kabeljauw én kipfilet
- 200 g haricots verts of Sugar snaps
- zonnebloemolie
- 400 g rijst
- 1 g saffraandraadjes of kurkuma
- 70 g tomatenpuree
- 200 ml witte wijn
- 200 g gekookte garnalen (rauw mag ook maar verwarm ze goed!)
- 200 g doperwten ( evt. 100 gr doperwten én 100gr Kikkererwten)
- 100 g zwarte olijven
- zout
- versgemalen peper
- 0.5 bosje bieslook
- 300 gr Chorizo in blokjes gesneden
- 1 pakje Surumi sticks
- 1 Citroen in kwarten
Voor de Bouillion:
- Breng 1 liter water aan de kook.
- Los hierin het bouillonblokje op en zet het vuur uit.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rijst, saffraan / kurkuma, Chorizo en tomatenpuree circa 3 minuten.
- Schenk de wijn in de pan. Voeg circa 400 ml bouillon, tomaten, kip en haricots verts toe.
- Breng aan de kook en leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag en gaar de rijst in circa 15 minuten.
- Voeg extra bouillon toe als de rijst droog gekookt is.
- Voeg circa 3 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen, Surumi sticks in stukjes en doperwten toe.
- Breng de paella op smaak met zout en peper.
- Halveer de olijven en snijd de bieslook fijn.
- Schep de olijven en bieslook door de paella en serveer met citroen erop. Klik op de onderstaande link voor de bijbehorende artikelen: https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/studiopescado/c-2600501/keukengerei/